Het Ecolabel

Om in aanmerking te komen voor het EU Ecolabel, moeten producten aan strikte criteria voldoen.

Deze milieucriteria zijn opgesteld door een groep experts, waaronder consumentenorganisaties en de industrie, rekening houdende met de hele levenscyclus, van de winning van grondstoffen tot productie, verpakking en transport tot hun gebruik en uw afval. Dit beschermt de hele levenscyclus en garandeert duurzaamheid.

De tekst gaat verder onder het levenscyclusbeeld.Deze levenscyclus garandeert dat de belangrijkste milieueffecten van de producten worden verminderd in vergelijking met vergelijkbare producten op de markt.

Bruikbaarheidscriteria garanderen ook goede productprestaties.

Van de winning van grondstoffen tot de productie in de fabriek tot verpakking en gebruik, elke fase van een EU Ecolabel wordt gecontroleerd om te bepalen waar de belangrijkste milieueffecten van het product optreden. De grootste milieu-impact van spoelvloeistoffen vindt plaats wanneer producten worden gebruikt, wanneer chemicaliën in contact komen met mensen, wanneer ze via afvalwater in het milieu terechtkomen en wanneer verpakkingen worden weggegooid. Het EU Ecolabel minimaliseert het gebruik van gevaarlijke stoffen en stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het aquatisch milieu. Stoffen in de producten zijn ook biologisch afbreekbaar, dus ze zijn minder schadelijk als ze in het riool terechtkomen. De verpakking wordt ook zoveel mogelijk verminderd en de bruikbaarheidscriteria garanderen de efficiënte prestaties van het product. Zo weet u zeker dat uw verf effectief is en milieuvriendelijker.

Het label is toegekend aan duizenden verschillende producten in heel Europa, waaronder zeep en shampoo, babykleding, verf, elektrische apparaten.

Dus de volgende keer dat u winkelt en verf koopt,

Let op het officiële EU-ecolabel.

Het EU Ecolabel maakt groene beslissingen eenvoudiger.